Nathalie Brandt, ervaringsdeskundig coach en trainer


Op achtendertigjarige leeftijd werd ik gediagnosticeerd met autisme. Wat volgde was een lange reis om te herontdekken wie ik ben en hoe ik het beste functioneer. Ook mijn omgeving had tijd nodig om te wennen aan een Nathalie die zich anders ging opstellen dan ze van haar gewend waren. Individuele psycho-educatie en ambulante begeleiding hebben mij geholpen in mijn leerproces. Daarnaast is het contact met andere autistische mensen erg belangrijk voor me geweest. 


Zeven jaar na de diagnose besloot ik me te laten omscholen tot autismecoach, om ook anderen die in het dagelijks leven met autisme te maken hebben een steuntje in de rug te bieden. Inmiddels ben ik gecertificeerd Autismevriendelijke CoachMaster en Autisme Op Je Bord Coach. Ook heb ik scholing gevolgd op het gebied van geweldloze communicatie, zingevingscoaching en coaching bij AD(H)D. 

 

Ik zie autisme niet als een stoornis maar als een andere manier van zijn. Ik zet mensen graag aan het denken over wat als ‘de norm’ wordt beschouwd en wat het betekent om ‘anders’ te zijn. Daarbij zoek ik steeds naar wat ons op het niveau van mens-zijn met elkaar verbindt.


Naast mijn onderneming ben ik actief als vrijwilliger bij Autisme Digitaal. Daar schrijf ik blogs over het leven met autisme, geef ik presentaties en lever ik teksten aan voor social media.


Wat zeggen anderen over mij?


"Ik heb Nathalie gevolgd tijdens haar proces tot Autismevriendelijke CoachMaster bij onze Autisme Academie. Nathalie heeft een enorm reflectievermogen en een honger naar kennis en persoonlijke ontwikkeling. Al tijdens de 7 daagse opleiding ontwikkelde ze een eigen trainingsproduct op het gebied van het ontdekken en bewaken van persoonlijke grenzen voor mensen met en zonder autisme. Nathalie noemt zich Bruggen Bouwer tussen mensen met en zonder autisme en bruggen bouwen is wat zij in volle overtuiging ook doet. Nathalie is als wijze vrouw altijd bezig om de verbinding te leggen. Vooral daar waar mensen met en zonder autisme elkaar soms niet te lijken te begrijpen."  - Marjon Kuipers, Autisme Academie Nederland